Son dakika deprem haberi: AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 00.05’te gerçekleşen sarsıntı, yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Elazığ Valiliği, depreme ilişkin herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını duyurdu.

Elazığ Depremi Detayları
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem 15 Ekim 2024 tarihinde saat 00.05’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan bir sarsıntı ile kaydedildi. Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğündeki bu deprem, bölgedeki halk arasında kısa süreli bir paniğe neden olsa da, şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmadı.

Depremin 7 kilometre derinliğinde meydana gelmesi nedeniyle çevredeki yerleşim yerlerinde hissedildiği ancak ilk gelen bilgilere göre ciddi bir hasara yol açmadığı belirtiliyor.

Hamza Aydoğdu kimdir? Hamza Aydoğdu Milli Eğitim Bakanı mı olacak? Hamza Aydoğdu kimdir? Hamza Aydoğdu Milli Eğitim Bakanı mı olacak?

Elazığ Valiliği'nden Açıklama
Depremin hemen ardından Elazığ Valiliği, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İçişleri Bakanlığı (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre; Sivrice ilçemizde 15/10/2024 tarihinde saat 00.05'te 4.4 MW büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası saat 00.16 itibarıyla AFAD ve 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz, depremin etkilerini yakından takip etmektedir."

AFAD, herhangi bir can kaybı veya mal kaybı olmaması için bölgedeki gelişmeleri izlemeye devam ederken, vatandaşların panik yapmamaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri gerektiğini belirtti.