Sağlıklı ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız, kabak graten tam size göre. Kabakların lif, vitamin ve mineral zenginliğiyle birleşen süt ve peynir, hem besleyici hem de doyurucu bir yemek sunuyor. İşte adım adım kabak graten tarifi.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek yapmak istiyorsanız, kabak graten tarifi tam size göre. Kabakların besleyici özellikleri ve beyaz sosun nefis aromasıyla birleşen bu yemek, sofralarınıza şıklık katacak. İşte detaylı kabak graten yapımı.

Lezzetiyle sizi mest edecek, sağlıklı ve hafif bir yemek tarifi arıyorsanız, kabak graten tam da aradığınız şey. Kabakların lif ve vitamin zenginliği ile süt ve peynirin muhteşem uyumu, bu tarifte buluşuyor. İşte kabak graten tarifi ve yapım aşamaları.

MALZEMELER

4 adet kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin. Daha sonra kabak dilimlerini tuzlu suda 5 dakika kadar bekletin. Bu işlem kabakların suyunu salmasına yardımcı olacak ve daha sonra sulu bir kabak graten elde edeceksiniz. Ardından kabakları suyunu süzmek için bir süzgece alın.

Geniş bir tavada tereyağını eritin. Eritilmiş tereyağına unu ekleyip kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kokusu çıktıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu bir sos elde edene kadar pişirin. Sosunuz kıvamlandığında tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Karıştırarak sosu ocaktan alın.

Bir fırın kabını ya da borcamı tereyağı ile yağlayın. Kabak dilimlerini fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız beyaz sosun yarısını dökün. Ardından rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını kabakların üzerine serpiştirin. Kalan kabak dilimlerini tekrar üst üste yerleştirin ve kalan beyaz sosu üzerine dökün. Son olarak kalan rendelenmiş kaşar peynirini kabak gratenin en üstüne serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabak grateni üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kabaklar yumuşayıp sosu çekince fırından çıkarabilirsiniz.

MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

Kabak graten tarifi ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Kabakların besleyici özellikleri ve süt ile peynirin enfes uyumu, sofralarınıza hem lezzet hem de sağlık katacak. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!