Sivas’ın Gemerek ilçesinde düğüne gidenleri taşıyan bir midibüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kaza, Sızır Kasabası yolu Dendil köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Y.N. yönetimindeki 06 EKS 341 plakalı Otokar marka midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan virajı alamadı ve şarampole devrildi. Kazada araç içerisinde bulunan 27 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla ve ambulans helikopterle çevredeki hastanelere kaldırıldı. Midibüsün Ankara’dan Sivas’ın Şarkışla ilçesine bir düğüne gidenleri taşıdığı öğrenildi. Kazada yaralananlar arasında, düğüne gitmekte olan gelinin babası Dursun Çankaya da bulunuyor.

Yapay zeka sahaya indi: Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kim favori? Yapay zeka sahaya indi: Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kim favori?

Kaza sonrası açıklama yapan Dursun Çankaya, "Hava yağmurluydu, virajı alamadı. Otobüste 27 kişi vardı. Kızımın düğününe gidiyorduk ama gidemedik" dedi. Midibüste bulunan diğer bir yolcu Bayram Karakaya ise, "Şarampolden uçtuk, takla attık. Düğüne gidiyorduk. Araç hızlı değildi, yağmur nedeniyle tekerleri kaydı" diye konuştu.

Yetkililer, kazanın yağmur sonrası kayganlaşan yolda meydana geldiğini ve araç hızının kaza sebebi olmadığını belirtti. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı