Ev yapımı peynirli krep, kahvaltılarınızı renklendirecek ve sizi yeni bir lezzetle tanıştıracak. Bu tarif, peynir ve maydanozun muhteşem uyumu ile sofralarınıza tazelik katıyor.

Pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz peynirli krep tarifi, sabahlarına tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Börek tadındaki bu krep, tüm aileyi mutfağa çekecek.

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Yumuşacık dokusu ve damak çatlatan lezzetiyle peynirli krep, kahvaltıların vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. İşte evde kolayca yapabileceğiniz peynirli krep tarifi!

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 su bardağı su (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından biraz az un
150 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 150 gram kadar beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim. Akbinde başka bir kabın içerisine 2 su bardağından bir parmak kadar eksik unu alalım.

Unun üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütü ilave ederek güzelce çırpalım. Akabinde içerisine 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.

Yapışmaz tavanın içerisine bir miktar kadar sıvı yağ döktükten sonra hamurdan bir kepçe alalım ve tavanın içerisine dökerek güzelce pişirelim.

Hamuru tavanın içerisinde yaydıktan sonra krepimizi arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmeyelim.

Afiyet olsun...