İrmikli yaz tatlısı, yaz günlerinde aradığınız ferahlığı ve hafifliği bir arada sunuyor. Meyvelerle süsleyerek tatlı krizlerinizi bu lezzetli ve kolay tarifle sonlandırabilirsiniz.

Sıcak yaz günlerinde serin bir tatlıya kim hayır diyebilir? İşte size hem serinletici hem de pratik bir tatlı tarifi: İrmikli Yaz Tatlısı. Bu tarif, yaz sofralarınıza yeni bir tat katacak.

İrmik ve vanilyanın hafifliği ile yazın sıcak günlerine meydan okuyan irmikli yaz tatlısı tarifi, tatlı krizleriniz için ideal. Bu kolay tarifle, yaz tatlılarınız hem hafif hem de ferahlatıcı olacak.

İRMİKLİ YAZ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 litre süt
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Süslemek için;

2 adet muz
10-15 tane çilek

Üzerine;

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

1 paket muzlu bitkisel jel 

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye süt, irmik ve şekeri alıp kaynaya kadar karıştırın.

Kaynayan karışımına altını kapatıp vanilya ve hindistan cevizini ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Hazırlanan karışımı cam tepsiye döküp eşit olacak şekilde güzelce yayın. Yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

O sırada muz ve çileği dilimleyin. Soğuyan tatlının üzerine sıra sıra dizin. 

Bitkisel olan jeli de hazırlayarak en son tatlının üzerine dökün.

Yaklaşık 3-4 saat kadar dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İrmikli Yaz Tatlısı, yaz aylarının vazgeçilmez tatları arasında yerini alacak. Hafif ve ferahlatıcı bu tatlıyla, yaz sıcaklarında serinlemenin keyfini çıkarın. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, yaz sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve farkı hissedin!