Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Ev yapımı süt reçeli ile kahvaltılar artık daha tatlı! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, sabahlarınıza tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

SÜT REÇELİ

MALZEMELER

1 lt hazır süt
1 su bardağı toz şeker
Bir çay kaşığı kabartma tozu

TARİF

Tencerenin içine sütü ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz ki dibi tutmasın.
Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ediyoruz. O anda biraz süt kabarabiliyor (bunun için mutlaka derin bir tencere kullanılmalı) Ama hızla karıştırmaya devam edersek normale dönüyor.
Sonra orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika ara ara karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
Zaten kaynadıkça rengi dönmeye ve koyulaşmaya başlıyor. Böyle olmaya başladığında sürekli karıştırıyoruz ki dibi tutmasın
Akışkan bir boza kıvamına geldiğinde kapatıyoruz ve cam bir kavanoza alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra bir iki saat buzdolabında beklettikten sonra yemeye hazır hale geliyor.

Süt reçeli, basit malzemelerle hazırlanabilen ve kahvaltılarınıza tatlı bir lezzet katan harika bir seçenek. Bu tarifle, süt reçelini evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle bu eşsiz tatlıyı paylaşabilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızı tatlandırmak için daha ne bekliyorsunuz? Deneyin ve tadını çıkarın. Afiyet olsun!