Bodrum'da gerçekleşen dolandırıcılık davasında müşteki olarak yer alan Fatih Terim, finans dünyasında yaşanan krizin perde arkasını anlattı. İfadeleriyle davanın seyrini değiştiren Terim, yaşananları ve hissettiklerini detaylarıyla paylaştı.

Fatih Terim, yıllarca süren güvenilir bir figür olarak bilinirken, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadelerle dolandırıcılık davasında yeni bir boyut açtı. İşte, Türkiye'nin futbol duayeninin kritik davada söyledikleri ve bu ifadelerin davaya etkileri.

Fatih Terim Seçil Erzan Davasında İfade Verdi: "Bankaya Güvendim"

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dolandırıcılık davasında Fatih Terim, müşteki sıfatıyla ifade verdi. Terim, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile tanışmasını ve ardından Seçil Erzan ile olan ilişkisini detaylandırdı. Terim, Seçil Erzan’ı kendisine özel bankacı olarak önerenin Denizbank’ın üst yönetimi olduğunu belirterek, "Denizbank’ın bana gösterdiği kişi olduğu için Seçil Erzan’a güvenerek işlemlerimi gerçekleştirdim" dedi.

"Paramı ve İtibarımı Kullandılar"

Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt

Fatih Terim, ifadesinde Seçil Erzan’ın kendisine önerdiği işlemleri sorgulamadığını ve tüm işlemleri güven temelinde yaptığını söyledi. Terim, Erzan'ın kendisine bankanın saklama hesabında paralarının değerlendirileceğini ve yüksek getiri sağlayacağını söylediğini, ancak bu paraların belirtilen hesaplarda bulunmadığını öğrenince büyük bir şok yaşadığını ifade etti. Terim, "Ben bankaya ve bankacıya güvendim. Paramı ve itibarımı kullandılar" diye konuştu.

Hakan Ateş ile Yakın İlişkisini Anlattı

Terim, ifadesinde Hakan Ateş ile olan ilişkisine de değindi. Ateş'in, kendisini ve diğer Galatasaray çalışanlarını Denizbank’a çekmek için özel bir çaba sarf ettiğini belirten Terim, "Hakan Ateş ile arkadaş olduk, ya da en azından ben öyle sandım" ifadelerini kullandı. Ateş’in, Seçil Erzan ile tanışmasında rolü olduğunu reddeden Terim, bu iddiaları "akla hayale sığmayacak bir senaryo" olarak nitelendirdi.

"Başkalarını Fona Yönlendirmedim"

Terim, davada kendisi adına ortaya atılan iddiaları da reddetti. Emre Belözoğlu ve Arda Turan gibi isimleri sözde bir fona yönlendirdiği iddialarını yalanlayan Terim, "Kimseye parasal konularda tavsiye vermem, kimse de benden böyle bir tavsiye istemez" dedi. Terim, bu olayın kendisi için büyük bir itibar kaybı olduğunu ve adaletin yerini bulması gerektiğini vurguladı.

Davada Son Durum ve Gelişmeler

Devam eden davada Seçil Erzan’ın yüksek kâr getiren fon vaadiyle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekileri dolandırdığı iddia ediliyor. Erzan ve diğer sanıklar, "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yargılanıyor. Davanın sonucunda, sanıkların 90 yıldan 295 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.