Eyüpspor ile Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında kozlarını paylaştı. Eyüp Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Gençlerbirliği'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu skorla birlikte Yılport Smamsunspor, bitime 6 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Yasin Güreler ve 51. dakikada Mete Kaan Demir kaydetti.

Bu sonucun ardından üst üste ikinci yenilgisini alan Eyüpspor, 57 puan ve 1 maç fazlasıyla 2. sırada yer aldı. Son 3 maçta 2. kez kazanan Gençlerbirliği ise 24 puanla 17. basamakta yer buldu.

Muhammet Ali Metoğlu kimdir? Samsunspor-Fenerbahçe maçının hakemi Muhammet Ali Metoğlu hangi takımlı Muhammet Ali Metoğlu kimdir? Samsunspor-Fenerbahçe maçının hakemi Muhammet Ali Metoğlu hangi takımlı

Böylelikle lider Samsunspor, Spor Toto 1. Lig'in bitimine 6 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

11 YILLIK HASRET SONA ERDİ!
Süper Lig'de son olarak 2011/12 sezonunda mücadele eden Samsunspor, 11 yıl sonra yeniden bu başarıyı tekrarladı. Kırmızı - beyazlılar, 2023/24 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek.

Bu haftayı BAY geçen Samsun ekibi, kalan 5 haftada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adanaspor ve Yeni Malatyaspor'la yapacağı müsabakalarda, rakiplerinin çekilmesi nedeniyle hükmen galip sayılacak.