Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi büyüleyecek Petibör bisküvili yaş pasta, lezzetiyle olduğu kadar sunumuyla da dikkat çekiyor. Bu pratik tarif, tatlı yapmanın en zarif yollarından biri.

Çikolata ve bisküvinin eşsiz uyumu, bu petibör bisküvili yaş pasta tarifinde lezzet şölenine dönüşüyor. Herkesin bayılacağı bu kolay tarif, misafirlerinizi memnun etmenin yanı sıra, tatlı yapmanın pratik yollarını da gösteriyor.

Misafirlerinize şık ve lezzetli bir tatlı sunmanın en iyi yolu nedir? Elbette hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz petibör bisküvili yaş pasta! Bu tarif, tatlı ihtiyacınızı çabucak çözecek ve sofralarınıza renk katacak.

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

200 ml su bardağı ölçüleri ile

3 paket petibör bisküvi
2 paket kakaolu puding
6 su bardağı süt

Dış kaplaması için;

400 ml sıvı krema
400 gram sütlü ya da bitte kuvertur çikolata

Dış kaplaması için ganaj hazırlayabilirsiniz veya ganaj yerine krem şanti ya da pasta kreması kullanabilirsiniz.

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Öncelikle pudingimizi hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz puding ve sütü alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Pişen pudingi ocaktan indirelim ve bir kenara alalım.
Bir servis tabağının üzerine ayarlanabilir pasta kalıbını 24 cm büyüklüğünde ayarlayalım. Kelepçeli kalıbınız varsa onu da kullanabilirsiniz.
Kalıbımızı ayarladıktan sonra puding soğumadan bisküvimizin bir tanesine bir tatlı kaşığı kadar puding sürelim ve üzerine bir petibör bisküvi kapatıp kalıbımızın kenarlarına sıralayalım.
İkinci sıradan itibaren petibör bisküvileri teker teker puding sürüp sıralayalım. Kalıp dolana kadar aynı işlemi uygulayalım.
Kalan pudingi pastamızın üzerine sürelim ve mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Eğer ganaj kullanacaksanız onu da bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirmeniz gerekiyor.
Ganaj için; kremamızı bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
İçine minik doğradığımız çikolataları ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
Bir gece dinlenip donması için buzdolabına kaldıralım. Dilerseniz dış kısmı için krem şantide kullanabilirsiniz.
Bir gün sonra pastamızı kalıbından çıkartalım ve dış kısmını ganajla ya da kremşantiyle kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz. 

Bu lezzetli ve pratik Petibör bisküvili yaş pasta tarifi ile tatlı yapımı artık çok daha eğlenceli ve kolay. Hem hızlı hazırlanışı hem de unutulmaz lezzetiyle, bu pasta misafirlerinizden tam not alacak. Ani gelen tatlı krizlerinin ya da beklenmedik misafirlerin kurtarıcısı olan bu tarif, mutfak becerilerinizi sergilemeniz için ideal bir fırsat sunuyor. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu muhteşem lezzeti deneyimleyin! Afiyet olsun!