Kahvaltılardan öğle yemeklerine, her anınıza eşlik edebilecek çıtır çıtır bir kıymalı börek yapmaya ne dersiniz? Pastanelerin sırrını evinize taşıyacak bu tarif, börek yapımında çığır açıyor. Ev yapımı böreklerin de pastane lezzetinde olabileceğinin kanıtı bu tarifte gizli.

Evinizde pastane lezzetinde kıymalı börek yapmanın hayalini mi kuruyorsunuz? İşte, pastaneleri kıskandıracak, her lokmada aşkı hissettirecek bir tarif! Bu kıymalı börek tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman, artık bir lezzet şölenine dönüşecek.

Pastaneden alınan böreğin yerini hiçbir şey tutmuyor mu düşünüyorsunuz? Bu düşünceyi değiştirecek bir tarifimiz var! Pastane lezzetinde, çıtır çıtır kıymalı börek yapımının tüm detayları bu rehberde. Evde börek yapmanın püf noktalarıyla tanışmaya hazır olun.

MALZEMELER

Börek için:

3 adet yufka(tercihen taze günlük)

İç harcı için:

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 adet soğan(orta boy)
400 gram dana kıyma(az yağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı (silme)toz şeker
1 çay bardağı su

Sosu için:

1 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
½ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
½ çay bardağı ayçiçek yağı(üzeri için ekstra olarak)

TARİF

İç harcı için küçük küçük küp halinde doğradığınız soğanı ayçiçek yağı ile tavada kısık ateşte pişirmeye başlayın.
2-3 dakika karıştırarak pişirdiğiniz soğanlara kıymayı ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.
Kıyma iyice renk alınca, yaklaşık 5 dakika içinde, tüm baharatları, tuzunu ve şekeri ekleyin. Güzelce karıştırın. 2-3 dakika da bu şekilde kavurun.
Suyunu da ekleyin ve orta-kısık ateşe suyu çekene kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika içerisinde tüm suyu çekmiş olacaktır. Ardından soğuması için iç harcı ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Bu sırada böreğin sosunu hazırlamak için yumurta, süt, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, yoğurt, tuz ve sirkeyi küçük bir karıştırma kabına alın. Çırpıcıyla tüm malzemeler birleşene dek karıştırın.
Yufkaları yarım ay olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklindeki bir yufkayı tezgaha alın. 3-4 yemek kaşığı sostan üzerine gezdirin. Yufkanın geniş tabanına da soğumuş olan kıymalı harçtan dizin.
Önce sağ ve sol kenarlarından 2-3 cm içeriye katlayın. Ardından geniş kenarından başlayarak tercihen çok gevşek olmayacak şekilde yufkayı rulo halinde sarmaya başlayın.
Tüm yufkalar için aynı aşamaları tekrar edin. Toplamda 6 adet uzun rulo elde etmiş olacaksınız.
Sarmış olduğunuz rulo yufkaya şekil vermek için kendi etrafında görselde olduğu gibi dolayın.
Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepisine hafifçe aralık bırakarak böreklerinizi yerleştirin. Kalan börek sosuna 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı ilave ederek karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin her yerine güzelce sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece turbo/fanlı fırında kontrollü olarak 28-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek tüketin.

Pastanelerin o eşsiz kıymalı böreklerini evinizde yapmanın gururunu yaşayın. Bu tarif ile kıymalı börek yapmak, artık hem çok kolay hem de inanılmaz lezzetli. Her öğüne yakışacak bu muhteşem lezzeti deneyin ve evde börek yapmanın keyfini çıkarın. Sevdiklerinizle birlikte bu özel tarifi paylaşın ve mutfakta unutulmaz anılar biriktirin. Her ısırıkta, pastane lezzetini evinizde hissedin. Afiyet olsun!