Panathinaikos'un 31 yaşındaki Yunan milli futbolcusu George Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulunmasıyla spor dünyasını derinden sarstı. Yunan basınında yer alan haberlere göre, Baldock'un İngiltere'de yaşayan eşi, kendisiyle iletişime geçemeyince endişelenip arkadaşlarından birinden yardım istedi. Bu kişi Baldock'un evine gidip kontrol ettiğinde, onu havuzda hareketsiz bir şekilde buldu ve durumu yetkililere bildirdi.

George Baldock'un Son Maçı ve Sahadaki Performansı

Trajik olaydan sadece üç gün önce, Baldock Panathinaikos formasıyla Olympiakos'a karşı oynanan derbi maçında sahaya çıkmıştı. Maçta 75. dakikada oyundan alınan oyuncu, performansı ile dikkat çekmişti. Panathinaikos'a geçtiğimiz yaz transfer olan Baldock, bu sezon 4 maçta toplam 214 dakika sahada kalmıştı.

George Baldock'un Futbol Kariyeri

George Baldock, futbol kariyerine İngiltere'nin Milton Keynes takımında (MK Dons) sağ bek olarak başladı. Kariyerinin ilk yıllarında Tamworth ve Oxford United gibi kulüplerde kiralık olarak forma giydi. Baldock, 2017 yılında Sheffield United'a transfer oldu ve burada 7 sezon boyunca istikrarlı bir şekilde görev aldı. Geçtiğimiz yaz Yunanistan'ın köklü kulüplerinden Panathinaikos'a transfer olan Baldock, kısa sürede takımın önemli isimlerinden biri haline gelmişti.

George Baldock Kimdir?

Yunan kökenli İngiliz futbolcu George Baldock, futbol sahalarındaki disiplinli performansı ve hırslı oyun tarzıyla tanınıyordu. Sheffield United'da geçirdiği başarılı yılların ardından Panathinaikos'a transfer olması, onun kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Baldock, hem kulüp düzeyinde hem de milli takımda önemli maçlarda forma giymiş bir futbolcuydu.

George Baldock neden öldü?

Boluspor, Ahlatcı Çorum FK maçının hazırlıklarını sürdürdü Boluspor, Ahlatcı Çorum FK maçının hazırlıklarını sürdürdü

Baldock'un ölüm nedeni henüz tam olarak açıklanmadı ve olayla ilgili detaylı bir soruşturma yürütülüyor. Yunan yetkililer ve sağlık ekipleri, ölüm sebebini netleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Baldock'un ani vefatı, hem Yunanistan'da hem de uluslararası futbol camiasında büyük bir üzüntü yarattı.

Spor Dünyasından Taziye Mesajları

Baldock'un ölüm haberinin duyulmasının ardından futbol dünyasından birçok kulüp, oyuncu ve spor sever taziye mesajları paylaştı. Panathinaikos Kulübü ve Sheffield United, eski oyuncularının kaybı nedeniyle derin üzüntülerini dile getirdi ve ailesine başsağlığı diledi.