Son dönemde alınan kötü sonuçlar nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Spor yorumcusu Serhat Ulueren'in, bir televizyon programında van Bronckhorst hakkında kullandığı sert ifadeler ise büyük tepki topladı. Beşiktaş Kulübü, bu duruma kayıtsız kalmayarak resmi X hesabından bir açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde Serhat Ulueren, Hollandalı teknik adam hakkında ağır ifadeler kullanmış ve sosyal medya üzerinde Beşiktaş taraftarlarının yoğun eleştirilerine maruz kalmıştı. Ulueren, Beşiktaş'ın teknik direktörüne yönelik olarak, ''Vasıfsız, beş para etmeyecek bir adam'' gibi ifadeler kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından Beşiktaş, resmi X hesabı üzerinden Serhat Ulueren'i şiddetle kınayan bir açıklama yaptı ve hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu.

Beşiktaş Kulübü'nün Resmi Açıklaması

Boluspor, Ahlatcı Çorum FK maçının hazırlıklarını sürdürdü Boluspor, Ahlatcı Çorum FK maçının hazırlıklarını sürdürdü

"8 Ekim 2024 tarihinde yayınlanan bir televizyon programında, Teknik Direktörümüz Giovanni van Bronckhorst hakkında “teknik direktör bozuntusu, vasıfsız, beş para etmez” şeklinde çirkin ifadeler kullanan moderatör Serhat Ulueren’i şiddetle kınıyoruz.

Gazetecilikle bağdaşmayan bu ifadeleri dinleyen program katılımcılarından Adnan Aybaba, Gökmen Özdenak ve Selim Soydan’ın tepkisizliklerini kaygıyla izlediğimizi ve derin üzüntülerimizi ifade etmek isteriz.

Beşiktaş’ın teknik direktörüne eleştiri sınırlarını aşan ifadeler kullanmak kimsenin haddine değildir. Kulübümüz, bu çirkin ifadeler için hukuki ve cezai süreci başlatacaktır.

Unutulmasın ki Beşiktaş ağır bir taştır. Beşiktaş’ın huzurunu bozmayı amaçlayanlarla sonuna kadar taraftarlarımızla birlikte mücadele edeceğimizi hatırlatmak isteriz.

Basın meslek ilkeleri ve etik değerlerden nasibini almamış şahsa edebiyle işini yapmayı ve sınırlarımızı zorlamamayı tavsiye eder, taraftarlarımızdan bu tarz yayınlara gereken tepkiyi göstermelerini rica ederiz."

Hukuki Süreç Başlatılıyor

Beşiktaş'ın yaptığı bu sert açıklama sonrasında, kulüp avukatlarının hukuki süreci başlatacağı ve Serhat Ulueren hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi. Beşiktaş camiası, kulübün teknik direktörüne yönelik hakaret içerikli ifadelere karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, taraftarlarının da desteklerini sürdürmelerini istedi.

Beşiktaş, hem kulüp olarak hem de taraftarlarıyla birlikte Giovanni van Bronckhorst’a sahip çıkmaya ve onu eleştiri sınırlarını aşan ifadelerden korumaya devam edeceklerini bir kez daha dile getirdi.