Evinizde bir saray yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Hünkar Beğendi, zengin ve lezzetli malzemeleri ile bilinen, ancak evde kolayca yapılabilen bir saray yemeğidir. İşte, adım adım Hünkar Beğendi yapımı!

Hünkar Beğendi, Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan enfes bir lezzettir. Bu yemeği evinizde yaparak hem tarihle buluşabilir hem de misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Aşağıda malzemeler ve tarif detaylarını bulabilirsiniz.

Saray mutfaklarının vazgeçilmezi Hünkar Beğendi'yi kendi mutfağınızda yapmaya hazır mısınız? İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, adeta bir Osmanlı klasiği olan bu yemeğin tarifi!

MALZEMELER

Etini hazırlamak için:

Yarım kilo kuzu but
1 soğan
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 domates
1 yemek kaşığı salça
2 bardak kaynar su
1 çay kaşığı tuz

Beğendisi için:

Yarım bardak kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak süt
4 patlıcan
1,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

TARİF

Patlıcanları fırında közleyin.
Bir tavada yağ ve soğanları kavurun.
Sarımsağı ekleyin ve kavurun.
Eti ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin.
Domatesi, baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Sıcak su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin.
Beğendi için tereyağını ayrı bir tavada eritin.
Unu ekleyin.
Patlıcanları ekleyin.
Karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kaşar ekleyip karıştırın.
Beğendi üzerine etleri koyup servis edin.

Hünkar Beğendi tarifini denediyseniz, sonuçlarını bizimle paylaşmaktan çekinmeyin! Bu tarihi yemeği yaparken kullandığınız özel püf noktaları veya farklı versiyonları varsa, yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. Bu enfes yemek tarifini sevdiklerinizle de paylaşarak onları da bu lezzetli deneyime davet edin. Daha fazla tarif ve mutfak sırları için bizi takip etmeye devam edin!