İstanbul'da okullar tatil mi edildi? İstanbul'da yoğun sis ulaşımı felç etti, seferler iptal edildi İstanbul'da okullar tatil mi edildi? İstanbul'da yoğun sis ulaşımı felç etti, seferler iptal edildi

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Nevra Serezli, Aramızda Kalmasın programına konuk oldu. Canlı yayına çıkan Serezli’nin hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Nevra Serezli kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Nevra Serezli Kaç Yaşında ve Nereli?
Nevra Serezli, 30 Ağustos 1944 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 80 yaşında olan sanatçı, Amerikan Kız Koleji'nden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’nde LCC'de almıştır.

Nevra Serezli’nin Kariyeri
Nevra Serezli, 1966 yılında Dormen Tiyatrosu'nda sahnelenen Cengiz Han’ın Bisikleti adlı oyunla profesyonel tiyatro hayatına adım atmıştır. Kariyeri boyunca Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile birçok projede yer almış, 1984-1989 yılları arasında ise Devekuşu Kabare’de sahne almıştır. 1990’da yeniden Dormen Tiyatrosu’na dönerek bir süre burada çalıştıktan sonra Tiyatro İstanbul ekibine katılmıştır.

Dizi ve Film Kariyeri
Nevra Serezli, tiyatro sahnelerinin yanı sıra dizi ve sinema dünyasında da adından sıkça söz ettirmiştir. Özellikle Türk televizyonlarının sevilen yapımlarından Sihirli Annem dizisinde canlandırdığı Dudu karakteri ile tanınmıştır. Sanatçı, bu dizide 6 sezon boyunca (2003-2011) rol almıştır. Ayrıca, Kocan Kadar Konuş filminde Peyker karakteriyle sinema izleyicisinin karşısına çıkmıştır.

Nevra Serezli’nin Özel Hayatı
Nevra Serezli, usta tiyatrocu Metin Serezli ile evliydi. Eşi Metin Serezli, Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden biri olup 2013 yılında hayatını kaybetmiştir.