Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Paçanga böreği, pastırma ve kaşar peyniri ile yapılan, çıtır çıtır dokusuyla kahvaltılarınızı şenlendiren bir lezzettir. Genelde restoranlarda başlangıç olarak sunulan bu börek, evde de kolayca hazırlanabilir. Hafta sonu kahvaltılarınızı daha özel kılmak için bu nefis paçanga böreği tarifini mutlaka deneyin!

Paçanga böreği, kahvaltılarınızda fark yaratacak, lezzetli ve pratik bir tariftir. Pastırma, kaşar peyniri, domates ve biber ile hazırlanan bu börek, çıtır çıtır dış yüzeyi ve içindeki nefis dolgusu ile sizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek. İşte, sofralarınızı şenlendirecek paçanga böreği tarifi!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan paçanga böreği, özellikle kahvaltılarda harika bir seçenektir. Pastırma ve kaşar peynirinin mükemmel uyumu ile hazırlanan bu börek, pratik yapımı ve çıtır dokusuyla herkesin favorisi olacak. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz paçanga böreği tarifi!

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yufka (dörde bölünmüş)
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
Ayçiçek yağını kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. 

Paçanga böreği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir ve pastırma ile kaşar peynirinin uyumu sayesinde her öğünde keyifle tüketilebilir. Kolay yapımı ve çıtır dokusu ile hem kahvaltılarınızı hem de diğer öğünlerinizi zenginleştirecek bu tarif, evde pratik bir şekilde hazırlanabilir. Paçanga böreği ile sofralarınıza lezzet katın ve sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!