Narin Güran’ın amcası Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı açıkladı. Camide gerçekleşen bu konuşma, Narin’in cinayetiyle ilgili soruşturmanın seyrini değiştirecek nitelikte. İşte o çarpıcı diyalog...

Feyenoord - Bayer Leverkusen maçını canlı izle Feyenoord - Bayer Leverkusen maçını canlı izle

Narin Cinayeti: Amca Erhan Güran İtirafçı Nevzat Bahtiyar ile Olan Konuşmayı Anlattı
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni detaylar ortaya çıkıyor. Soruşturma derinleştikçe, gözaltına alınmayan tek aile üyesi olan amca Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile yaşadığı konuşmayı ilk kez anlattı. Bu önemli açıklamalar, cinayetin seyrine ışık tutarken, Nevzat Bahtiyar’ın arama çalışmalarına katılması ve amca Salim Güran hakkındaki ifadeleri dikkat çekiyor.

Nevzat Bahtiyar ile Camide Geçen Konuşma
Erhan Güran’ın açıklamalarına göre, cinayeti itiraf eden Nevzat Bahtiyar, cinayetin ardından arama çalışmalarına katılarak, aile üyeleriyle sürekli temas halinde oldu. Güran, Nevzat Bahtiyar ile camide geçen konuşmayı şu sözlerle aktardı:

"Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken yanımıza geldi ve oturdu. Bana, 'Jandarma beni sorguya aldı. Salim hakkında şüpheleniyor musun diye sordular. Ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz, Salim böyle bir insan değil.' dedi. Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Bir hareket bozukluğu olmaz mı? Bu kadar sakin mi durulur?"

Amca Erhan Güran'ın Soruşturmaya İlişkin Açıklamaları
Narin’in gözaltına alınmayan tek amcası Erhan Güran, yaşanan süreçle ilgili daha fazla detay paylaştı. Soruşturmada amcası Salim Güran’ın tutuklanması ve Nevzat Bahtiyar’ın itiraflarının ardından, diğer aile üyelerinin de gözaltına alındığını belirten Güran, "Ben dışarıda kalan tek amcayım. 8 amca içeride, oğlum ve yeğenlerim de var. Devletimiz kim olursa olsun gerçeği ortaya çıkardığında, suçlu olan cezasını çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek." dedi.

Güran, köylüler üzerinde herhangi bir baskı kurma ya da susturma yetkisinin olmadığını belirterek, "Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam. Benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok." ifadelerini kullandı.

"Böyle Vicdansız Bir İnsanda Titreme Olmaz mı?"
Amca Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın, arama çalışmalarına katılmasına ve sonrasında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "Nevzat aramalar boyunca bizimle birlikteydi. Bir insan böyle bir şeyi yaptıktan sonra nasıl bu kadar sakin durabilir? Vicdansız bir insanda titreme olmaz mı?" diyerek Bahtiyar’ın tavırlarına yönelik şaşkınlığını dile getirdi.

Soruşturma Derinleşiyor
Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma, her geçen gün yeni gelişmelerle derinleşiyor. İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın amca Salim Güran’dan aldığı para karşılığında Narin’in cansız bedenini sakladığını kabul etmesi, soruşturmanın gidişatını değiştirdi. Gözaltında bulunan diğer aile üyeleri ve şüphelilerin sorguları devam ederken, adli süreç titizlikle yürütülüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, suçluların adalet önüne çıkarılacağı ve cezasız kalmayacağı vurgulanıyor.

Narin Güran Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişmeler Bekleniyor
Narin Güran’ın cinayeti, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Aile bireylerinin yanı sıra köy halkı ve diğer şüphelilerin ifadeleri alınmaya devam ediyor. Soruşturmanın daha da derinleşmesi ve yeni gelişmelerin kamuoyuna açıklanması bekleniyor.