Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Yoğun çikolata aromasının ve nefis kıvamın bir araya geldiği şahane bir tatlı deneyimine hazır olun! Çikolatalı sufle tarifiyle tatlı krizlerinizi unutun, çünkü bu lezzetli atıştırmalık sizi adeta büyüleyecek. Sıcacık ve akışkan çikolata dolgusu, her lokmada damakları şenlendirirken, üzerini süsleyen pudra şekeriyle gözlerinizi de kamaştıracak. 200 derece fırında pişirilen çikolatalı sufleler, çıtır çıtır kabarıp kızaran harika görüntüsüyle görsel bir şölene dönüşecek.
Çikolatalı tutkunlarının kalbini çalan bu tatlı ve pratik tarifi denemeye hazır mısınız? Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek bu çikolata şölenine davetlisiniz. Hemen mutfağa geçin, çikolatanın sihirli dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkın. Hazırsanız, enfes çikolatalı suflelerin büyülü dünyasına adım atın ve lezzetin keyfini doyasıya yaşayın! Afiyet olsun!

Çikolatalı Sufle Tarifi Malzemeler:

1.5 litre süt
100 gram çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Bir çimdik tuz
Pudra şekeri (servis için)


Yapılış:

Sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutun
Daha sonra süte çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyin ve kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra çikolatalı süt karışımını üzerine ilave edin ve toz şekeri ekleyerek sürekli olarak karıştırın.
Karışıma yumurta sarılarını ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakın.
Derin bir kâsede yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile birlikte kâseyi ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın.
Daha sonra çikolatalı karışım ile köpük haline gelmiş yumurta aklarını spatula yardımıyla dikkatlice birleştirin.
Yağlanmış ve kakao ile kaplanmış sufle kaplarına harcı bölüştürün. Kapları tam doldurmayın.
Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Sufleler kabardığında ve kenarları hafifçe kızardığında fırından çıkarın.
Suflelerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Not: Suflelerin fırında kabarmasını sağlamak için kaplarınızı önceden yağlayıp kakao ile kaplayarak hazırlayabilirsiniz.