Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak enfes bir lahana sarması tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Ev yapımı bu lahana sarması, hem pratik hem de oldukça lezzetli. İşte kolay lahana sarması tarifi...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahana sarmasını evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif ile mükemmel lahana sarmaları yapabilirsiniz. İşte lahana sarması tarifi ve püf noktaları...

Lahana sarması, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, evde kendi lahana sarmalarınızı yapabilir, ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte adım adım lahana sarması yapımı...

Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı toz biber
Tuz

Sosu içi;

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (1 yemek kaşığı tereyağa kullanınca ayrı lezzetli oluyor)
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz

Lahana Sarması Tarifi

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Öncelikle lahanalarımızı doğrayıp haşlıyoruz.
Ben videodaki gibi kesip tamamını haşlıyorum.
Fazla olanı poşetleyip dondurucuya atıyorum.
Tencereye suyumuzu koyup kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atalım. Doğradığımız lahanaları suya alıp sertliğine göre 3-4 dakika haşlayalım. Renkleri dönünce süzgece alalım.
Bütün lahanaları bu şekilde haşlayalım.
İç harcı için tavaya sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanları alıp rengi dönene kadar kavuralım.
Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Bol suyla yıkadığımız pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Salça ve baharatları ekleyelim. 2-3 dakika kavurup suyunu ekleyelim.
Kapağını kapatıp suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Ardından biraz soğumaya bırakalım.
Haşladığımız lahanalara 1 tatlı kaşığı koyup saralım.
Tencerenin altına ben soğan doğradım efsane oluyor mutlaka deneyin.
Ardından sardığımız sarmaları üzerine dizelim.
Sosu için malzemeleri derin bir tavaya alıp güzelce kavuralım.
Suyu ekleyip dizdiğimiz lahanaların üzerine yayalım.
Tabak kapatıp önce yüksel ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alıp yumuşayana kadar pişirelim.

Bu lezzetli ve kolay lahana sarması tarifi ile, evde mükemmel sarmalar yapabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarif, aile yemekleriniz ve özel günleriniz için ideal bir seçenek sunuyor. Pratik yapımı ve lezzetiyle, bu lahana sarması tarifi, mutfağınızın favorisi olacak. Afiyet olsun!