Orta Karadeniz Bölgesi'nde cuma günü sağnak yağmur yağışı tahmin ediliyor. 

19 Eylül Gaziler Günü'nde Mehmet Tahtasız'dan gazilere minnet mesajı 19 Eylül Gaziler Günü'nde Mehmet Tahtasız'dan gazilere minnet mesajı

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat illerinde bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli (21-50 kg/m2)  yağış bekleniyor. Yağmurun sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağmuru, ani şiddetli rüzgar ve kısa fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor. Bu doğrultuda, bölgede yaşayan ve seyahat etmeyi planlayanların, meydana gelen olumsuzluklara karşı önlem alınması önem arz ediyor. 

Cuma günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışlar sebebi meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

14 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Artvin, Giresun, Ordu ve Trabzon için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunulurken, Çorum, Ağrı, Amasya, Erzurum, Kars, Samsun, Tokat, Ardahan ve Iğdır için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.