Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava durumu tahminlerini açıkladı. Bu tahminlere göre Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Eskişehir, Çankırı, Sivas,  Bolu, Karabük, Kastamonu, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.

Dur ihtarına uymadı! Polis takibinde yakalanan araçtan uyuşturucu çıktı Dur ihtarına uymadı! Polis takibinde yakalanan araçtan uyuşturucu çıktı

Çorum ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Rize'nin iç kesimleri gibi illerde hava durumu bu şekilde seyrederken, bu yağışların özellikle yerel tarım faaliyetlerine etkisi olabileceği belirtiliyor. Bölgedeki vatandaşların ani sağanak yağışlara karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu durum, yaz aylarının yoğun sıcaklıklarını beraberinde getirecek. Özellikle Adana, İzmir ve Antalya gibi illerde sıcaklıkların oldukça yüksek olacağı belirtildi. Antalya’da hava sıcaklığının 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor.