Meteoroloji Çorum çevreleri için gök gürültülü sağanak yağış tahmininde bulundu.

405 kişiyi bir tıkla soydular! Dolandırıcıların akıl almaz planı! 405 kişiyi bir tıkla soydular! Dolandırıcıların akıl almaz planı!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 30 Mayıs 2024 Perşembe günü Kastamonu, Çorum, Amasya çevreleri ile Tokat'ın merkez ve batısında gök gürültülü kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Yağışın perşembe günü 11.00 ile 20.00 saatleri arasında yaşanacağı tahmin edildi.

Meteoroloji’nin Çorum ve çevresi için yaptığı gök gürültülü sağanak yağış uyarısı, bölge halkının dikkatli ve tedbirli olmasını gerektiriyor. Kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmalıdır. Özellikle 30 Mayıs Perşembe günü 11.00 ile 20.00 saatleri arasında etkili olacak yağışlar, halkın güvenliği için önemli bir uyarı niteliği taşıyor.