Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kerebiç tarifi merak edildi. MasterChef'te yapılmasıyla birlikte internette 'Kerebiç nedir, kerebiç köpüğü nasıl yapılır?' sorularının yanıtı araştırılıyor. Mersin yöresinde sıklıkla yapılan tatlı, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli. Peki, Kerebiç nedir, kerebiç köpüğü nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Birçok farklı yörede yapılan bu yöresel tatlıyı Mersin usulü, Adana usulü ya da Hatay usulü kerebiç tatlısını gibi isimlerle farklı şekillerde yapılabiliyor. Tatlı bir içli köfte gibi elde açılarak içi doldurulabildiği gibi, kerebiç kalıbı ile de şekilli olarak hazırlanabiliyor. İşte kerebiç tarifi ve malzemeleri...

MASTERCHEF KEREBİÇ TARİFİ!

MALZEMELER

1 adet yumurta
125 gr vita yağı (oda ısısında)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik (dilerseniz)

İç malzeme;

1 su bardağı iri kırılmış ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;
Pudra şekeri

KEREBİÇ KÖPÜĞÜ TARİFİ

2 adet çöven otu kökü
4-5 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı su
Çöven otu köklerini iyice yıkayıp suyu ekleyin.
Bu şekilde 1 gece bekletip ardından 2 saat kadar kaynatın.
Suyu azalırsa su ilavesi yapın.
Süre dolunca altını kapatıp süzün ve şekeri ekleyip eritin.
Ilıyınca mikser ile 1 saat kadar çırpın.
Çöven otu kremamız hazır oldukça zahmetli bir iş anlayacağınız.

TARİF

Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika yoğurun.
Hazır olan hamuru 15 dk. dinlendirin.
İç olan ceviz, şeker ve tarçını karıştırın.
Hamurdan ceviz gibi parçalar koparın.
Kopardığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla oyuz, iç kısmını ceviz ile doldurup kapatın.
Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastırın.
Hazırladığınız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 175 derece fırında hafiften kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca soğutun üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN!