Manyas ilçesinde bulunan akarsular sonbaharda vatandaşların ilgi noktası oluyor. Mürvetler akarsuyu ve diğerleri hakkında bilmeniz gerekenler burada!

Balıkesir’in Manyas ilçesinde bulunan akarsular sonbaharda vatandaşların ilgi ve odak noktası haline geldi. Aynı zamanda; Manyas’ta bulunan Mürvetler akarsuyu köylüler arasında bilinen temiz akarsulardan bir tanesi olarak biliniyor.

İşte Manyas ilçesinde bulunan diğer akarsu türleri:

Boğazpınar ve soğuksu köyleri arasında köyün güneyinde bulunan Mürvetler çayı, ayrıca Manyas gölünden karacabey-ulubat gölüne dökülen koca çay mevcut. Çakırca köyünde ise kuru dere çayı bulunuyor.

Akarsu nedir?

Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi? Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi?

Akarsu, yer yüzünde ya da yer altında belirli bir yatak içinde, eğim boyunca sürekli veya zaman zaman akan sudur. Çoğunlukla tatlı sudan oluşan akarsular, tatlı su gölleriyle birlikte insanlığın temel su ihtiyacını karşılamak için kullanılırlar

Manyas ilçesi ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Manyas’ın en eski sakinleri, coğrafyacı Strabor’a göre Dolionlar. Apollodorus da Strabor gibi, Dolionlar’ın Daskyleion’ya kadar uzanan Aesepus, Gönen-Karacabey,Rindakos, Mustafakemalpaşa ve Adranos Çayı (Kocaçay) arasındaki bölgede yer alıyor.

Manyas’ın 2 km güneybatısında Macar değirmeni, hamam ve yaklaşık 1000 dekarlık bir sahada şehir harabesini andıran kalıntılar, 5 km batısında şifalı kükürtlü ılıca ve Maltepe’de mezarlar, gözyaşı kupaları, yağdanlıklar, küçük şarap testicikleri mevcut.