Baklava yapmak gözünüzü korkutmasın! Bu pratik ve lezzetli tarif sayesinde evde kolayca baklava hazırlayabilirsiniz. Antep fıstığı ve tereyağının muhteşem uyumuyla tatlandıracağınız baklava için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları burada.

Geleneksel tatlılarımızdan biri olan baklavayı evde denemeye ne dersiniz? Kolay yapımı ve muhteşem lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu baklava tarifi ile siz de kendi mutfağınızda profesyonel sonuçlar elde edebilirsiniz. Detaylı tarif ve püf noktaları için okumaya devam edin.

Misafirlerinize ve sevdiklerinize özel bir tatlı sunmak istiyorsanız, baklava tarifimiz tam size göre! Adım adım anlatacağımız bu tarif ile evde kolayca baklava yapabilir, şerbetli tatlıların en güzeliyle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

MALZEMELER

100 gram tereyağı
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
4 bardak un
1 bardak nişasta

Şerbeti için:

3 damla limon suyu
2 bardak şeker
2 bardak su

İçine:

300 gram Antep fıstığı
250 gram tereyağı

TARİF

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için yağları, sütü, sirkeyi, tuzu, yumurtayı ve suyu bir kapta birleştirip karıştırın.
Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
Hamurdan 24 eşit parça beze elde edin ve un serili tezgaha dizin.
Bol bol nişasta kullanarak bezeleri açın.
Bezeleri yarım saat kadar üzeri örtülü dinlendirin.
Açmaya devam edin ve tepsinizin boyutlarına uyacak kadar açın.
Yarısını aralarına erittiğiniz tereyağını sürerek tepsiye yerleştirin.
İç malzemesini serpin.
Geri kalan 12 yufkayı da aynı şekilde yerleştirin.
Bıçak ile enine ve boyuna keserek kareler oluşturun.
10 dakika, 180 derece fırında pişirin.
Şerbet malzemelerini bir tencerede pişirin.
Sıcak şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün.

İşte bu kadar! Adım adım anlattığımız baklava tarifi sayesinde evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlıya sahip olacaksınız. Çay saatlerinize ve özel günlerinize lezzet katacak bu baklava tarifini denemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!