Ekmek kadayıfı, lezzeti ve kolay yapımıyla herkesin favorisi! Bu tarif ile tatlı sofralarınıza lezzet katın ve özel günlerinizi daha da özel kılın.

Ekmek kadayıfını evde yapmanın tüm sırlarını bu rehberle keşfedin. Karamelize tatlarla dolu bu tatlı, ağızları tatlandıracak!

Tatlı bir kaçamak yapmaya hazır mısınız? Ekmek kadayıfı tarifi ile tatlı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılayın. İşte adım adım yapılışı...

MALZEMELER

Ön maya için:

1/2 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı kuru maya

Hamur için:

2 adet yumurta
60 gram tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı ılık su
1/2 çay kaşığı tuz
6 çay bardağı un

Islatmak için:

1 yemek kaşığı pekmez
2 su bardağı su

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİF

Derin bir karışma kabının içine ılık su, toz maya, pekmez ve unu koyarak güzelce karıştırın ve ön mayayı 10 dakika kadar bekletin. Köpüklü bir kıvama geldiğinde ön mayanız hazır demektir.
Ön mayanın üzerine, yumurta, pekmez, ılık su, tuz ve yumuşamış tereyağını ve unu ekleyin ve mikserle en az üç dakika karıştırın.
Daha sonra hamuru bir spatula ya da tahta kaşık yardımıyla 2 dakika boyunca çırpın.
Hazıradığınız hamuru 40 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.
Büyük bir tepsiye yarım çay bardağı sıvı yağ döküp mayalanmış hamuru içine alın.
Elinize bir sıvı yağ sürüp hamuru ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın ve sonra hamuru ters çevirip tepsiye elinizle yayın ve tepsi mayası için yarım saat dinlendirin.
Kabarmış hamuru önceden ısınmış alt üst ayar 190 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.Ekmek iyice soğuduktan sonra ıslatma işlemine başlayabilirsiniz. Islatmadan önce ekmeğin tersini çevirin ve daha büyük bir tepsiye alın.
Ekmeği ıslatmak için pekmez ile suyu karıştırın ve her yerini ıslatacak şekilde bir kaşık yardımıyla azar azar ekmeğin üzerine dökün.
Şerbet için bir tencerenin içinde şekeri karıştırarak eritin ve karamel haline getirin.
Şeker eriyince tencereyi ocağın üzerinden alıp sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin, sonra tekrar ocağın üzerine alıp 25 dakika kaynatmaya devam edin.
Bu sırada şeker içinde sertleşmiş olacaktır, kaynadıkça şeker eriyecektir. Şerbet iyice kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Şerbetin ilk sıcağı çıktıktan sonra ekmeğin üzerine bir kaşık yardımıyla azar azar dökün.
Ekmek kadayıfını en az 2 saat beklettikten sonra kaymak ile servis edebilirsiniz.

Bu detaylı ekmek kadayıfı tarifi ile tatlı sofralarınızda fark yaratın. Hem lezzetli hem de yapımı kolay olan bu tatlı, özel günlerinizde ve bayramlarınızda misafirlerinizin favorisi olacak. Ekmek kadayıfı, karamelize tatlarla dolu yapısıyla herkesin beğenisini toplayacak ve tatlı anlarınıza eşlik edecek. Şimdi bu eşsiz tarifi deneyin ve tatlı sofralarınızı bir adım öteye taşıyın. Afiyet olsun!