KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) ek kontenjanla üniversitelere yerleşen öğrenciler için yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Yatay Geçiş, Dikey Geçiş (DGS), Özel Yetenek, Ek Kontenjan ve Yüksek Lisans öğrencileri için 2024-2025 KYK yurt başvuruları 3 Ekim 2024 tarihinde başlamış olup, son başvuru tarihi 7 Ekim 2024 olarak belirlenmiştir. İşte ek kontenjanla yerleşen öğrencilerin yurt başvurusuna dair tüm detaylar...

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılacak?

KYK yurt başvuruları, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru işlemlerini tamamlamak isteyen öğrencilerin e-Devlet şifresi bulunması gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifresi yoksa, öğrenciler PTT şubelerinden kimlikleri ile birlikte şifre alabilir ya da internet bankacılığı, e-imza, mobil imza gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerini kullanarak başvuru yapabilirler.

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

Kimler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilir?

Bazı öğrenciler, KYK yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir. Ücretsiz barınma hakkına sahip olan öğrenciler şunlardır:

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,
Gazi ve gazi çocukları,
Anne ve babası vefat etmiş, 25 yaşını geçmemiş öğrenciler,
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,
Devlet koruması altında olan öğrenciler.

Son Başvuru Günü: 7 Ekim 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açıklamasına göre, KYK ek yurt başvuruları 7 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurularını bu tarihe kadar tamamlayan öğrenciler yurt yerleştirme sonuçlarını bekleyebilecekler.