Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı Kurban Bayramı tatili süresini açıkladı. Kamu çalışanları için 16 Haziran Pazar günü başlayacak olan tatil, 24 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Bayram tatili 9 gün sürecek ve özel sektör çalışanları için tatil süresi işverenlerin kararına bağlı olacak. Detaylar için haberimizi okuyun.

2024 yılı Kurban Bayramı tatili ile ilgili detaylar netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatili bu yıl 9 gün olarak belirlendi. İşte, 2024 Kurban Bayramı tatili ile ilgili tüm detaylar...

Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." açıklamasını yaptı. Bu karara göre, bayram tatili 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 24 Haziran Pazartesi günü sona erecek.

Arefe Günü ve Bayram Günleri

Kurban Bayramı arefe günü 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü 16 Haziran Pazar, ikinci günü 17 Haziran Pazartesi, üçüncü günü 18 Haziran Salı ve dördüncü günü 19 Haziran Çarşamba olarak belirlendi. Ek idari izin günleri ise 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri olacak. Bu sayede, 22 Haziran Cumartesi ve 23 Haziran Pazar da tatil günlerine eklenmiş olacak.

Özel Sektör İçin Bayram Tatili Kaç Gün?

İdari izinler sadece kamu çalışanlarını kapsadığından, özel sektör çalışanları için tatil süresi işverenlerin kararına bağlı olarak değişebilir. Özel sektör çalışanlarının tatil süresi, işverenin idari izin günlerini kapsayıp kapsamayacağına göre değişiklik gösterebilir.

Bayram Tatilinde Kapalı Olan Yerler

Kurban Bayramı tatili boyunca kamu kurumları, bankalar, noterler, valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler gibi resmi kurumlar kapalı olacak. Hastanelerin acil servisleri dışında tüm bölümler kapalı olacak, eczaneler ise nöbet sistemine göre hizmet verecek. Özel bankalar ve borsa faaliyetlerine de tatil süresince ara verilecek.

Bayram Tatili İçin Plan Yapacaklar Dikkat!

Kurban Bayramı tatili süresince, hava sıcaklıklarının yükselmesi bekleniyor. Tatil planı yapacak vatandaşlar, sıcak hava koşullarını göz önünde bulundurarak tatil hazırlıklarını yapmalıdır.

2024 yılı Kurban Bayramı tatili hakkında daha fazla bilgi ve güncel haberler için sitemizi takip etmeye devam edin.