Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde cuma günü krepli pasta tarifi verildi. Kreplerle hazırlanan bu pratik tarif oldukça lezzetli oluyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri krepli pasta nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte herkesin seveceği krepli pasta tarifi...

Malzemeler:
Krep İçin:

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

2 su bardağı un
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 çimdik tuz

Krema İçin:

2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı

Meyve Sosu İçin:

1 su bardağı meyve suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Krepli Pasta Tarifi:

- Krep hamuru için un, yumurta, süt, eritilmiş tereyağı ve tuzu bir kaba alarak iyice çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.

- Teflon tavada az miktarda tereyağı eritin ve bir kepçe krep hamurunu tavaya dökün. Her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Bütün krepleri bu şekilde hazırlayın.

- Krema için süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencereye alarak karıştırın. Ardından tencereyi ocağa alın ve karıştırmaya devam ederek kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan karışıma vanilin ve tereyağını ekleyin ve karıştırarak soğumaya bırakın.

- Meyve sosu için meyve suyu, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alarak karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.

- Krepli pasta tarifinin püf noktası kreplerin arasına eşit miktarda krema sürmektir. Bu sayede her dilimde dengeli bir tat elde edilir.

- Kreplerin arasına soğuyan kremayı sürün ve üst üste koyarak pastayı oluşturun. En üst kata krema sürdükten sonra meyve sosunu da üzerine dökün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

- Krepli pasta nasıl yapılır sorusunun son adımında, dinlenen pastayı buzdolabından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak meyve parçaları veya fındık, fıstık gibi kuruyemişlerle süsleyerek sunabilirsiniz.

- İşte bu kadar kolay ve lezzetli bir krepli pasta tarifi! Krepli pasta tarifinin püf noktası ve krepli pasta nasıl yapılır sorularının yanıtlarını uygulayarak, misafirlerinize ve sevdiklerinize bu harika tatlıyı sunabilirsiniz. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap eden enfes bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun!