KPSS 2024 sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, hangi puanla hangi kadrolara yerleşebileceklerini merak ediyor. 50, 55, 60, 70 gibi puanlarla memur olunup olunamayacağı ve en düşük puanla yerleştirilen kadrolar bu yılın en çok merak edilen konuları arasında. KPSS atama puanları ve tercih kılavuzuna dair tüm detaylar haberimizde!
 

KPSS 2024 Lisans Atama Puanları

KPSS lisans puanları, her yıl açılan kadro sayısına, şehirlere ve kadronun niteliğine göre farklılık göstermektedir. 2024 yılı yerleştirmeleri için lisans seviyesinde atama puanlarına göz atarken, geçmiş yılların taban puanları önemli bir referans olacaktır. ÖSYM tarafından belirlenen puanlar, yerleştirmenin yapılacağı kadro türüne göre değişiklik gösterebilir. KPSS lisans atama puanları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

KPSS Ortaöğretim 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 Puanla Hangi Kadrolara Girilir?

2025 Bedelli Askerlik ücreti şimdiden belli mi? Ne kadar zam gelecek? 2025 Bedelli Askerlik ücreti şimdiden belli mi? Ne kadar zam gelecek?

Ortaöğretim düzeyinde yapılan KPSS, lise mezunlarının kamu kurumlarında memur olma hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Peki, 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla hangi kadrolara yerleşilebilir? Geçmiş yıllardaki KPSS ortaöğretim atama puanlarına bakıldığında, düşük puanlarla atanabilen kadrolar genellikle daha az talep gören ya da coğrafi olarak uzak bölgelerde yer alıyor. Daha yüksek puanlar ise büyük şehirlerdeki ve prestijli pozisyonlardaki kadrolara yerleşme şansını artırıyor. Aşağıdaki linke tıklayarak ortaöğretim puanlarına göre hangi kadrolara başvurulabileceğini öğrenebilirsiniz.

KPSS Ortaöğretim Puanları Kaç Yıl Geçerli?

2024 KPSS Ortaöğretim sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarının iki yıl geçerli olduğunu unutmamalıdır. Sınav sonuçları, yeni bir sınav yapılana kadar geçerliliğini koruyacaktır. Ortaöğretim mezunları için 2024 yılında yapılacak atamalarda, bu sınav puanları dikkate alınacaktır. Adaylar, B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine başvuru yaparken, mezun oldukları eğitim seviyesine uygun puanlarla başvuruda bulunmalıdır.

KPSS 2024/1 Atama Puanları Açıklandı Mı?

ÖSYM, 2024/1 yerleştirme sonuçlarına ilişkin atama puanlarını erişime açtı. Kadrolara yapılan yerleştirmelerde en küçük ve en yüksek puanlar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilir. Adaylar, kendi puanlarını bu sonuçlarla karşılaştırarak tercih listelerini oluşturabilirler.