KPSS Ön Lisans tercih süreci yaklaşıyor ve binlerce aday için önemli bir dönemeç anlamına geliyor. ÖSYM'nin açıklayacağı tercih kılavuzunda yer alan bilgilerle, adaylar geleceklerini şekillendirecek önemli kararlar alacak.

Çorum'un geleceğine yön verecek proje: Hitit Üniversitesi ve Safi Şeker işbirliği Çorum'un geleceğine yön verecek proje: Hitit Üniversitesi ve Safi Şeker işbirliği

KPSS Ön Lisans Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih kılavuzuna çevrildi. ÖSYM, Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınav sonuçlarının tamamını açıkladıktan sonra KPSS Ön Lisans tercih kılavuzunu yayınlayacak. Kılavuzun yayınlanması ile birlikte adaylar tercih işlemlerine başlayabilecekler.

KPSS Ön Lisans Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

KPSS Ön Lisans tercihleri için henüz kesin bir tarih paylaşılmadı. Tercih sürecinin, Ortaöğretim sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından başlaması bekleniyor. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden kılavuz yayınlanır yayınlanmaz tercih işlemleri de başlayacak.

KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?

KPSS Ön Lisans tercihleri, kılavuz yayınlandıktan sonra ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden yapılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak tercihlerini bireysel olarak gerçekleştirebilecekler.