Evde pastane lezzetini aratmayacak Nişastalı Un Kurabiyesi ile çay saatlerinizi unutulmaz kılın. Orta Asya esintileri taşıyan bu kurabiye tarifi, sohbetlerinizi tatlandıracak.

Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday Nişastalı Un Kurabiyesi ile tanışın. Ağızda dağılan bu eşsiz kurabiye, pastane ustalarına taş çıkartacak ve komşularınızı kapınıza getirecek.

Nişastalı Un Kurabiye tarifi ile evinizde lezzet rüzgarları estirin. Bu kolay ve lezzetli tarifle, çay saatleriniz artık daha zengin ve keyifli geçecek.

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Ev yapımı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifimizle, çay saatlerinizi bir üst seviyeye taşıyabilir, komşularınızı ve dostlarınızı etkileyebilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli kurabiyeler, her yudumda sizi Orta Asya'nın esintileriyle buluşturacak. Mutfağınızda yaratacağınız bu lezzet fırtınasıyla, çay saatleriniz artık daha da özel. Afiyet olsun!