Nar ekşisi ve isotun eşsiz uyumu ile hazırlanan acılı ezme, sofralarınızın starı olacak. Bu tarifle kebapçı tadında acılı ezme yapımının püf noktalarını keşfedin.
Türk mutfağının sevilen mezelerinden acılı ezme, kebaplarınıza eşlik edecek mükemmel bir seçenek. İşte, evde kebapçı usulü acılı ezme yapmanın yolları!
Kebapçıların sırrını mutfaklarınıza taşıyacak acılı ezme tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Nar ekşili ve isotlu bu lezzeti evde nasıl yapabileceğinizi öğrenin.
MALZEMELER
3 domates
3 biber
3 diş sarımsak
6 taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
TARİF
Bir kasede salça, limon suyu, yağ, nar ekşisi ve baharatları karıştırın.
Domatesleri soyun ve küçük küçük doğrayın.
Biberleri de küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ve taze soğanları ince ince kıyın.
Hepsini salçalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.