Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor. Yurttan çıktıktan sonra kaybolan Kabaiş’i arama çalışmaları 8. gününde devam ederken, henüz somut bir ize rastlanmadı. Genişletilen arama kurtarma çalışmalarına 100’den fazla kişi katılıyor ve termal kameralı dronelar da çalışmalara dahil edilmiş durumda.

Arama Kurtarma Ekipleri Geniş Kapsamlı Çalışmalara Devam Ediyor

Gönül Dağı 147. bölüm izle - TRT1 Gönül Dağı son bölüm tek parça izle Gönül Dağı 147. bölüm izle - TRT1 Gönül Dağı son bölüm tek parça izle

Rojin Kabaiş’i bulmak için sahil güvenlik, polis botları, helikopter, AFAD ve gönüllü ekipler seferber edildi. Van Gölü ve kampüs sahil boyunca yapılan aramalara polis atlı birlikleri ve özel eğitimli arama köpekleri de katılıyor. Havadan yapılan aramalarda, termal kameralı dronelar büyük bir avantaj sağlıyor.

Ne Yaşandı?

Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta yemek yedikten sonra dışarı çıkmış ve o günden bu yana kendisinden haber alınamıyor. Kabaiş'in, Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği ve bir arkadaşına eşlik etmesi için teklif götürdüğü öğrenildi. Ancak arkadaşı bu teklifi reddetti. Kabaiş’in cep telefonu, kulaklık, kek ve su gibi kişisel eşyaları 28 Eylül’de Van Gölü sahilinde bulundu. Telefon incelemeye alınırken, genişletilen arama çalışmalarından henüz bir sonuç elde edilemedi.

Rojin Kabaiş’in Durumu İçin Gözler Yetkililerde

Van’daki arama çalışmaları, hem bölgedeki yetkililerin hem de gönüllülerin yoğun çabasıyla sürüyor. Rojin Kabaiş’in bulunması için yürütülen çalışmalarda her geçen gün teknolojik destekler ve arama ekipleri artırılırken, aile ve arkadaşları endişeli bir bekleyiş içinde.