Çorum pazarlarında güvenli alışveriş için neler yapılıyor? Çorum pazarlarında güvenli alışveriş için neler yapılıyor?

Türkiye’de çeşitli konuşma seslerinin olmasını fark eden bir araştırma şirketi Türkiye’deki şehirlerde insanların birbirine nasıl seslendiğini haritalandırmış. Bu harita sosyal medyada gündem olurken Çorumluların birbirine nasıl seslendiği ise en çok konuşan mesele olmuş. Peki Çorumlular birbirine nasıl sesleniyor? İşte o garip sözcük…

Çorum, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. 2023 yılı nüfusu 299 bin 315'tir. Çorum, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Hititlerin ilk başkenti Hattuşa, Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunmaktadır. Çorum, aynı zamanda leblebisi ile de ünlüdür.

Çorum, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve lezzetli leblebisi ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biridir. İnsanları ise her zaman misafirperver ve iyi niyetlidir. Birbirlerine seslenme şekilleri ise gerçekten çok şaşırtıcıdır.
Yapılan araştırmada Türkiye’de illere göre kullanılan sesleniş kelimeleri, İstanbul’da ‘Beyefendi’ olurken, Ankara’da ‘La bebe’, Eskişehir’de ‘Hacım’ olmuştur. Çorum’da ise ‘Göbel’ kelimesi öne çıkarak kullanılan en farklı kelime olarak haritaya geçmiştir. Sizin en çok kullandığınız seslenme kelimesi nedir?