Semih Çelik kimdir? Ayşenur Halil'i ve İkbal Uzuner'i öldüren Semih Çelik nereli? Semih Çelik kimdir? Ayşenur Halil'i ve İkbal Uzuner'i öldüren Semih Çelik nereli?

Calvin Klein İsrail malı mı?, Doritos İsrail malı mı?, İsrail ürünleri nasıl anlaşılır?, Fairy İsrail malı mı?, Türkiye'de satılan İsrail ürünleri nelerdir?, Elidor Şampuan İsrail malı mı?, Lumberjack İsrail malı mı? gibi sorular gündemde geniş yer buluyor! İşte bu soruların cevabı...

İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırıları dünya genelinde büyük tepkilere yol açtı ve bu tepkiler, vatandaşların İsrail markalı ürünleri boykot etmeyi tercih etmelerine neden oldu. İşte 2023 yılında boykot listesine eklenen İsrail markalı ürünler:

Giyim Sektörü:

Tommy Hilfiger
Nike
Adidas
Polo
Ralph Lauren
Parizyen
Hugo Boss
Calvin Klein
Levi's
Timberland
Giorgio Armani
Lee

Temizlik Sektörü:

Air Wick
Ajax
Aldays
Alo (Çamaşır Tozu)
Ariel (Çamaşır Tozu)
Axe
Calgon
Carrefour
Cif
Clear (Şampuan)
Clit Bang
Colgate
Dettol
Dove
Elidor (Şampuan)
Head & Shoulders
Ipana (Diş Macunu)
Jhonsons Baby
Loreal (Şampuan)
Lux
Max Factor
Nivea
Omo (Çamaşır Tozu)
Oral-B
(Özel) Palmolive
Pantene (Şampuan)
Prima (Bebek Bezi)
Rejoice (Şampuan)
Protex
Rexona (Şampuan)
Rinso (Çamaşır Tozu)
Sensodyne
Viecnetta
Vileda
Vanish
Vaseline
Veet

Gıda Sektörü:

Danone
Maggi
Jacobs
Banana
McDonald's
Burger King
Knorr
Calve

İçecek Sektörü:

Coca Cola
PEPSİ
Sprite
Fanta
Schweppes

Dünya genelindeki politik gelişmeler, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını da etkiliyor. İsrail ürünlerine yönelik artan boykotlar, tüketici bilincinin ve etik duruşun bir yansıması olarak görülüyor. 2023 yılında Türkiye'de boykota uğrayan İsrail markaları ve ürünleri, vatandaşların politik ve sosyal olaylara tepkilerinin bir göstergesi. Bu boykotların gelecekteki ticari ve politik etkileri ise zamanla daha net anlaşılacak.