Mutfakta yeni bir lezzet arayışındaysanız, antep fıstıklı ıslak browni tarifimiz tam size göre! Yumuşacık dokusu ve derin çikolata lezzetiyle, bu browni sadece damaklarınızı değil, kalbinizi de fethedecek. Aşama aşama kolay tarifimizle, ıslak browni yapmanın tüm sırlarını keşfedin.

Browni Islak Kek

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

BROWNİ TARİFİ MALZEMELERİ

250 gr tereyağı
250 gr çikolata
4 adet yumurta
1 su bardağı un
2.5 çay bardağı şeker
80 gr antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz

BROWNİ TARİFİ HAZIRLANIŞI

Ufak bir tencerede çikolata ve tereyağını (benmari usulü) buharda eritin.
Eriyen çikolatanın üzerine unu ekleyin ve iyice çırpın.
Geniş bir kaba elenmiş şeker ve yumurtayı alın ve köpürene kadar çırpın.
Çikolatalı karışımı kaba ekleyin ve çırpın.
Son olarak kabartma tozu, antep fıstığı ve tuzu da ekleyip iyice çırpın.
Yağlanmış tepsiye hamuru dökün. 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Browni tarifi hazır. Afiyet olsun…