Islak brownie kurabiye, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. Bu tarif, çikolata ve kakao ile zenginleştirilmiş, dışı hafif çıtır, içi ise nemli ve yumuşacık bir dokuya sahiptir. Hazırlaması son derece pratik olan bu kurabiye, her yaştan tatlı severin beğenisini kazanacak.

Evde lezzetli ve pratik bir tatlı yapmayı düşünüyorsanız, ıslak brownie kurabiye tarifi tam size göre. Adeta brownie tadında, ancak kurabiye formunda olan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap eder. Şerbetli yapısıyla nemli ve yumuşak bir iç yapı sunar.

Islak brownie kurabiye, çay saatlerinizin veya kahve molalarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Bu basit tarifle, çikolata dolu, ıslak ve yumuşacık kurabiyeler yapabilirsiniz. Şerbeti ve yoğun kakao içeriği ile her lokmada derin bir tat zevki yaşayacaksınız. Hemen deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin!

Brownie Kurabiye İçin Malzemeler

Şerbeti için: 

2 bardak şeker
2 bardak su
4-6 damla limon

Hamuru için : 

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

1 yumurta
1 çay bardağı şeker 
125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (İhtiyaç olursa 1 yemek kaşığı daha un eklenebilir)

Yapılışı

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak önceden kaynatalım. Fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve altını kapatalım. 

Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpalım. Eritilmiş tereyağ, sıvıyağ ve kakao ekleyip tekrar çırpalım.

Kabartma tozu ilave edelim. Unu kademeli olarak ekleyerek yoğuralım. Hamurun yağlı bir yapısı var fakat vıcık vıcık diye tabir edilen kıvamda olmamalı, tepsiye yuvarlayıp koyduğunuzda bir süre sonra dışa yağ salmaması gerekiyor. Bu yüzden gerekirse ilave 1 kaşık unu da ekleyin. 

Un ve yağ markasına göre değişkenlik gösterdiği için bu aşamada kontrollü gitmelisiniz aksi halde çok yayılan kurabiyeleriniz olacaktır.

Tam kıvamına geldikten sonra yuvarlayıp aralıklı tepsiye dizelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.

Fırından çıktıktan sonra 1 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim ve şerbetin olduğu kaba kurabiyeleri batıralım yine o şekilde 30 saniye bekleyip tersini çevirelim bir 30 saniye daha şerbette bekleterek sunum tepsisine alalım. Ben sonradan üzerlerine 1 kaşık daha şerbet ekliyorum, isterseniz yapmayabilirsiniz. Soğumaya bırakalım.