İster kahvaltıda ister çay saatinde, patatesli rulo börek her daim favori. Bu tarif, özellikle pratik ve hızlı bir şekilde lezzetli bir börek yapmak isteyenler için ideal. Patatesin doyurucu yapısı ve yufkanın çıtırlığı birleşince ortaya kusursuz bir lezzet çıkıyor.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Ev yapımı patatesli rulo börek yapmanın püf noktalarını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Bu yazıda, patatesli böreğin nasıl hazırlandığını adım adım anlatacağım. Basit malzemelerle evde harikalar yaratmanın keyfini çıkarın!

Fırında kızaran patatesli rulo böreğin mis kokusu evinizi saracak. Bu tarif, özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif oluştururken, sadece birkaç malzeme ile mükemmelliğe ulaşmanızı sağlıyor. Hazırlaması eğlenceli ve sonucu garanti bir tarif arıyorsanız, patatesli rulo börek tam size göre!

Hazır Yufkadan Patatesli Rulo Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet böreklik hazır yufka

Yufkalara sürülecek sosu hazırlamak için;

1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz

İç harcını hazırlamak için;

2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
4 adet rendelenmiş orta boy patates
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri ve lor karışımı
1 tutam maydanoz
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber

Hazır Yufkadan Patatesli Rulo Börek Tarifi

İç harcını hazırlamak için; 1 adet doğranmış kuru soğan, 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur. 
Ardından, 4 adet patates kabukları soyulup rendelenerek çiğ olarak eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Son olarak, damak tadınıza uygun ölçülerde tuz, kırmızı pul biber ve karabiber ilave edilip karıştırılarak soğuması için ayrı bir kaba aktarılır.
Soğuyan harca, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri – lor karışımı ve doğranmış 1 tutam maydanoz eklenerek iyice karıştırılır.
Yufkalara sürülecek sosu hazırlamak için; derince bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ ve tuz iyice karıştırılarak çırpılır.
İlk yufka tezgaha serilir ve üzerine hazırlanan sostan fırça yardımıyla sürülür. 
2. yufka üzerine kapatılır ve o da soslanıp 3. ve son yufka üzerine yerleştirilerek üzerine hazırlanan iç harcın tamamı eşit şekilde yayılır.
Yufkaların karşılıklı 2 kenarı harcın dağılmasını önlemek için içeri doğru hafifçe katlanır.
Ardından, yufkaların tamamı rulo şeklinde sarılır ve ortadan kesildikten sonra 30 dakika buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir.
Buzdolabından alınan rulo yufka, 1’er parmak eninde kesilip dilimlere ayrılır ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilir.
Üzerlerine kalan sos fırça yardımıyla sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kontrollü olarak pişirilir.
Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen rulo börekler ikrama hazırdır.