Hitit Üniversitesi öğrencileri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ünilig Güreş Şampiyonasında önemli bir başarı ortaya koydu. Şampiyonada 2 altın ve 3 bronz madalya kazanan öğrenciler, takım halinde Türkiye dördüncüsü oldu.

Namağlup boksör Havvanur dünya şampiyonluğu için yumruk sallıyor Namağlup boksör Havvanur dünya şampiyonluğu için yumruk sallıyor

ALTIN MADALYALAR SAMET YALDIRAN VE MERTCAN DAMATOĞLU'NDAN
Hitit Üniversitesi'nde 87 kiloda Samet Yaldıran ile 79 kiloda Mertcan Damatoğlu kendi sıkletlerinde tüm rakiplerini geçerek altın madalyanın sahibi oldu.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDULAR
Şampiyonada mücadele eden Vural Aslan 92 kiloda, Mikail Akbaş 97 kiloda ve Himmet Sandıklı 60 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

'HİTİT ÜNİVERSİTESİ'Nİ ÖNE ÇIKARACAK HER ÇALIŞMAYA DESTEK VERİYORUZ'
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Ünilig Güreş Şampiyonası'nda Hitit Üniversitesi ve Çorum'a 2 altın ve 3 bronz madalya kazandıran öğrencileri tebrik ederek, Hitit Üniversitesi'nin sadece akademik ve AR-GE yönünün yanı sıra birçok alanda öne çıkaracak her çalışmaya gereken desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

SPOR ORGANİZASYONLARINDA ÖNEMLİ BAŞARILAR GELİYOR
Hitit Üniversitesi öğrencilerinin son dönemde spor organizasyonlarında önemli başarılar elde ettiklerini belirten Prof. Dr. Öztürk, “Üniversitemizi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra spordan kültür sanata, sağlıktan topluma hizmet faaliyetlerine kadar birçok alanda öne çıkaracak her çalışmaya gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Bu yolda ilerleyen öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor. Bundan sonraki müsabakalarda daha da başarılı sonuçlar elde edeceklerine yürekten inanıyorum. Sporcularımızı ve onları hazırlayan akademik kadromuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

(Haber Merkezi)