MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Mozaik kek, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir tat. Bu tarifi uygulayarak, mükemmel dokusu ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir kek yapabilirsiniz. Mozaik kekin sırlarını sizlerle paylaşıyoruz!

Bir dilim mozaik kek, çay saatlerinin en büyük keyfi! Evde yapımı oldukça basit olan bu lezzetli keki herkes kolaylıkla hazırlayabilir. İşte tam kıvamında nefis bir mozaik kek yapmak için ihtiyacınız olan her şey...

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao

TARİF

Yumurta ve şekeri yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar karıştırın.
Sonrasında sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hazırlanan kek harcından 1 su bardağı kadarını ayırın.
Kalan harcı pişirme kabı yerleştirdiğiniz baton kalıba dökün.
Ayırdığınız harca kakao ekleyin ve hamuru karıştırın
Kek kalıbının üzerine kakaolu kek hamurunu dökün ve çöp şiş veya kürdan yardımı ile S şekli çizerek şekil verin.
Keki önceden ısıtılan 160 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
Bu esnada kekin pişip pişmediğini kürdan ile test edebilirsiniz
İlk sıcaklığı çıkan mozaik keki kalıptan çıkarın.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...