Sıcak yaz günlerinde hafif ve sağlıklı bir lezzet arıyorsanız, biber dolması tam size göre. Bu tarifle, sofralarınıza hem renk hem de nefis bir aroma katabilirsiniz.

Biber dolması, klasikleşmiş lezzetlerden biridir ve birçok evde sıkça yapılır. Bu kolay tarifle, biber dolmasının en lezzetli halini evinizde denemeye ne dersiniz?

Yoğurtla birlikte servis edildiğinde tadına doyulmaz bir hale gelen biber dolması, yaz aylarının favori yemeklerinden biridir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz pratik biber dolması tarifi!

BİBER DOLMASI MALZEMELERİ

20 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
5 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane

BİBER DOLMASI TARİFİ

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ilave edin. Fıstıklar pembe rengini aldığında pirinçleri ilave edip kavurun. 2 tane domatesin kabuk kısımlarından biberlere kapak olacak şekilde parçalar kesin. Ortalarında kalan bölümleri diğer domatesle birlikte rende yapın.

Pirinçler yumuşadığında kuş üzümünü, tuzu, şekerini, taze nane, dereotu ve baharatları da ekleyip karıştırın. Ardından ocağın altını kapatın.

Dolmalık biberlerin tepelerini kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Biberlerin içlerine ılınan dolma içini doldurun ve tencereye dizin. Ardından domatesten küçük parçalar kesin ve bunlarla biberlerin üzerini kapatın.

Tencereye biberlerin ağız kısmı yukarı gelecek şekilde dizin, su koymadan evvel ocağın altını açın ve biberlerin altını bir harlayın. Biberlerin hafif kokusu çıktığında, yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. İsterseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve en kısık ateşte kapağı kapalı halde 45 dakika boyunca pişirin. Ardından dolmaları bir gece dinlendirin ve soğutun. Bu şekilde lezzeti artacaktır.

Biber dolması, bu tarifle daha da lezzetli bir hale geliyor. Yoğurtla birlikte servis ettiğinizde misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunmuş olacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!