Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile mutfakta yeni bir çığır açmaya hazır mısınız? Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeler, taze taze yemenin keyfini uzun süre sürdürmenizi sağlayacak.

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile tanışın. Bu tarif sayesinde kurabiyeleriniz günlerce taze kalmaya devam edecek. Hem lezzetli hem de pratik!

Ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olan bayatlamayan tuzlu kurabiye, herkesin beğenisini toplayacak. Bu özel tarif ile kurabiyeleriniz uzun süre bayatlamadan, ilk günkü tazeliğiyle kalacak.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak un
1 yumurtanın sarısı
Bir tutam çörekotu
Bir tutam susam

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

TARİF

Yağları karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyin ve en son unu ekleyip yoğurarak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörekotu serpin.
Sıcak fırında 190 derecede 20 dakika kadar pişirin.

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile artık kurabiyeleriniz bayatlamayacak ve her zaman taze kalacak. Bu tarif, pratik adımları ve lezzetli sonuçları ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek. Deneyen herkesin bayıldığı bu kurabiyeler, çay saatlerinizin değişmez lezzeti olmaya aday. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika kurabiyeleri yapmaya başlayın!