Renkli görüntüsü ve sıra dışı lezzetiyle ıspanaklı kek, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için mükemmel bir fırsat. Sağlıklı bir tatlı arayışında olanlar için ideal.

Ispanaklı kek tarifi ile ıspanağın en tatlı haline hazır olun. Bu basit ve lezzetli tarif ile ıspanağın tatlı yönünü keşfedecek, misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet yaratabilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, ıspanaklı kek tam size göre. Bu tarifle, ıspanağın yeşilini tatlıya taşıyarak mutfakta yeni bir deneyim yaşayacaksınız.

ISPANAKLI KEK TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
20 adet ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un +4 yemek kaşığı

ISPANAKLI KEK TARİFİ

Ispanaklı kek tarifinin yeşil rengini veren püf noktası, ıspanakların sadece yaprak kısımlarının kullanılması. Saplarını kesinlikle kullanmıyoruz. Süt ekleyip tamamen pürüzsüz bir püre haline getirmeniz de diğer püf noktası. Püreniz ne kadar pürüzsüz olursa kekiniz o kadar yeşil olur. Üstüne çikolata sos ile de servis edebilirsiniz. Ispanaklı kek tarifinde kesinlikle ıspanak kokusu olmadığına emin olabilirsiniz.

ISPANAKLI KEK TARİFİ

Yumurtaları derince bir kaba kırın ve toz şekeri ekledikten sonra mikserde 10 dakika kadar çırpın.

Ispanakların sadece yapraklarını alıp bol suyla güzelce yıkayın ve bir mutfak robotuna alıp, üstlerine sütü ekleyip robottan çekin.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Çektiğiniz ıspanakları bir kez de el blenderi ile çekip iyice pürüzsüz bir püre haline getirin.

Mikserle güzelce çırptığınız yumurta ve şekere, sıvı yağı ve sütlü ıspanak karışımını ekleyip 30 saniye kadar tekrar çırpın.

Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilini ilave edip, 1 dakika kadar daha düşük hızda çırpın ve tereyağı ile yağladığınız bir kek kalıbına kek harcını boşaltın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alın ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Üstünü pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Ispanaklı kek tarifimizle, sağlıklı ve lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyoruz. Ispanağın tatlı formda kullanılması, bu kekin sadece lezzetiyle değil, görselliğiyle de fark yaratmasını sağlıyor. Bu özel tarifi deneyerek, ailenize ve misafirlerinize sağlıklı, lezzetli ve göz alıcı bir tatlı sunabilirsiniz. Deneyin ve yeşilin tatlı gücünü keşfedin!