Çorum merkezde uzun süre önce yıkımı gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi sınırlarındaki Hasanpaşa İl Halk Kütüphanesi Belediye Meclisi'nin 7 Eylül 2024 tarihli toplantısında gündeme geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeniden yapımını üstlendiği yeni kütüphane için ilk imar çalışması meclis gündemine getiriliyor.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan Mevlid Kandili mesajı Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan Mevlid Kandili mesajı

Bahçelievler Mahallesi 481 Ada 1 No’lu Parsele Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi doğrultusunda İl Halk Kütüphanesi alanının genişletilmesi amacıyla hemen yanı başındaki Pir Baba Çamlığı'na giriş yapılan yoğun yaya ve kısmen araç yolu tamamen kapatılarak kütüphanenin alanına katılıyor.

Çorum Belediyesi idaresinin yoğun olmayan ancak sıklıkla kullanılan yolu ortadan kaldırarak kütüphaneye katma tasarrufunu binanın daha büyük olması için yapmayı istediği ifade ediliyor.

Bu arada mahalle sakinleri arasında kütüphanenin büyütülmesi için yolun tamamen ortadan kaldırılmasını uygun bulmayanlar da var.