Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyonu ve Eğitim Merkezi’nde yaşanan skandal, ülke gündemine oturdu. Barınakta ortaya çıkan çöp konteynerlerinde kedi ve köpek cesetlerinin bulunması büyük tepki çekti. Hayvan hakları savunucuları ve vatandaşlar, duruma karşı barınağın önünde toplandı ve yetkililere seslenerek olayın soruşturulmasını talep etti.

Ne Oldu?

Rojin Kabaiş'in eşyaları bulundu, kendisi nerede? Van'da kayıp Rojin Kabaiş arama çalışmalarında son durum Rojin Kabaiş'in eşyaları bulundu, kendisi nerede? Van'da kayıp Rojin Kabaiş arama çalışmalarında son durum

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla olayı gündeme taşıdı. Özdemir, hayvan haklarına yönelik ihlallerin artan toplumsal şiddetle bağlantılı olduğunu belirtti ve şu sert ifadeleri kullandı:

"Tüm şiddet birbiri ile bağlantılı! Kızlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi yok eden şiddet aynı şiddet! Siz kötülüğe alan açarsanız, o her yere yayılır. Bu 'Katliam Yasası', ülkede artan şiddetin ana sorumlusudur! Bu vahşetin sorumluları kadar, görüp de ses çıkartmayanlar da suçlu! Cehenneme o hayvanlar gitmeyecek! Bu katliamları yapanlar gidecek!"

Olayın büyümesiyle birlikte sosyal medyada geniş yankı uyandıran görüntüler, hayvan hakları savunucularını harekete geçirdi. Barınağın önünde toplanan vatandaşlar, yetkililere tepkilerini gösterirken, olayın derinlemesine araştırılmasını ve sorumluların hesap vermesini talep ettiler.

Kocaeli Valiliği’nden Açıklama

Kocaeli Valiliği, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlükleri tarafından derhal adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Gelişmelerin kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi.

Valilikten Yapılan Açıklama Şu Şekilde:

"Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezindeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Gelişmelerden kamuoyu süreç içerisinde bilgilendirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kamuoyundan Büyük Tepki

Ortaya çıkan bu vahim tablo, hayvan haklarına duyarlı birçok kesim tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Yetkililerin konuya acilen müdahale etmesi ve soruşturmanın en kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.