Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve tüm ailenizin bayılacağı browni tadında ıslak kek tarifi ile tanışın. Her lokmada çikolatanın derin lezzetini hissedeceksiniz.

Bu browni tadında ıslak kek tarifi, klasik ıslak keke yeni bir soluk getiriyor. Hem göze hem damak tadına hitap eden bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Islak kek ve browni arasında mükemmel bir denge kuran bu tarif, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Adım adım browni tadında ıslak kek yapımını öğrenin ve lezzetli sonuçların keyfini çıkarın.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un (elenmiş)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu İçin;

Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt

TARİF

Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpalım.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştıralım.
Sıvı yağ ile yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltarak yayalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 35 dk pişirelim.
Kekimiz pişerken sosu için tavaya toz şeker, kakao, sıvı yağ ve sütü alalım karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynayan sosumuzu ocaktan aldıktan sonra bir kenarda ılıması için bekletelim.
Pişen keki fırından alarak 10 dk kadar ilk sıcağının çıkması için dinlendirelim.
Ardından sosu daha iyi çekebilmesi için kekimizi dilimleyelim.
Daha sonra sosumuzu kekin her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
Islak kekimizin üzerini streç film ile örterek buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
Sosunu güzelce çeken kekimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Browni tadında ıslak kek tarifi, evde çikolata lezzetinde bir tatlı yapmanın en keyifli yollarından biridir. Bu tarifle, hem görsel hem de lezzet olarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Deneyimlerinizi ve bu tarife eklediğiniz kişisel dokunuşları yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!