Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, Brighton & Hove Albion, Ferdi Kadıoğlu için Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikte yaklaşık 35 milyon € teklif etti.

Çayırova , Esenler Erokspor'a konuk olacak Çayırova , Esenler Erokspor'a konuk olacak

Haber Global’den Sercan Hamzaoğlu, "Ferdi Kadıoğlu için gelen teklif 30 milyon Euro’nun biraz üzerinde. Net ve doğru bilgi budur" dedi. Hamzaoğlu, 40 milyon Euro gibi rakamların bugün itibariyle gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Beklentiyi bu rakama çıkartıp daha sonra 40 milyonun altına satış olursa ortalığı yangın yerine çevirmek isteyenlere fırsat verilmiş olur. Bu doğru değil" diye ekledi.

Fenerbahçe'nin en pahalı transfer satışları

30 milyon € piyasa değeri olan Ferdi Kadıoğlu, sarı-lacivertlilerin en pahalı transfer satışı olarak kayıtlara geçebilir. Fenerbahçe, en son Vedat Muriqi’yi 21 milyon € gibi rekor bir bedelle Lazio’ya satmıştı.

2018 yılında 1.5 milyon € bonservis bedeli ile Fenerbahçe’ye transfer olan Ferdi Kadıoğlu, geçen süre zarfında değerini 1.5 milyon €’dan 30 milyon €’ya çıkardı. Eğer Kadıoğlu bu rakamlara satılırsa Süper Lig tarihinde en çok kar bırakan futbolcu olacak. Daha önceden Boey, 30 milyon €’ya transfer olurken Galatasaray’a ciddi bonservis bedeli kazandırmıştı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce yaptığı açıklamada, "İrfan Can Kahveci, Fred, Ferdi, Osayi... Bunların hepsi, olağanüstü astronomik bir rakam gelmediği takdirde takımda kalacak" şeklinde konuşmuştu.