Süper Lig’de 2024-2025 sezonunun 5. haftasında Kasımpaşa ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Maximin ve Tadic’in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Maçın ilk yarısında bulduğu gollerle üstünlüğü yakalayan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda rakibine geçit vermedi ve puanını 13’e çıkardı.

Kasımpaşa 0-2 Fenerbahçe: Maç Özeti ve Detaylar

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Kasımpaşa, sahasında güçlü rakibi Fenerbahçe'yi ağırladı. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, 2-0'lık galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırdı. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle puanını 13'e yükseltti.

Fenerbahçe İlk Yarıda Farkı Yakaladı

Mücadele hızlı başladı ve iki takım da gol pozisyonları buldu. 22. dakikada Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Allan Saint-Maximin, Dusan Tadic'in pasıyla topla buluştuktan sonra rakibini geçip ceza sahası dışından yaptığı vuruşla skoru 1-0 yaptı.

35. dakikada Maximin, ceza sahası içine çalımlarla girdikten sonra Opoku'nun müdahalesiyle yerde kaldı. İlk başta oyunu devam ettiren hakem Halil Umut Meler, VAR uyarısıyla pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 39. dakikada Tadic, penaltıyı gole çevirerek Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirdi.

İkinci Yarıda Gol Gelmedi

İkinci yarı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Fenerbahçe savunmada dikkatli oyununu sürdürürken, Çağlar Söyüncü 62. dakikada net bir gol fırsatını değerlendiremedi. Edin Dzeko’nun kafayla indirdiği topu altı pas içinde dışarı yollayan Çağlar, takımını üçüncü golden etti. Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe deplasmanda 2-0'lık skorla galip geldi.

Fenerbahçe’nin 11'i ve Kasımpaşa Kadrosu

Fenerbahçe 11’i:

Kaleci: Livakovic
Defans: Mert Müldür, Becao, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde
Orta Saha: İsmail Yüksek, Fred, Tadic, Szymanski, Maximin
Forvet: En Nesyri

Kasımpaşa 11’i:

PSG - Girona maçı canlı izle! Şifresiz PSG - Girona maçı linki PSG - Girona maçı canlı izle! Şifresiz PSG - Girona maçı linki

Kaleci: Gianniotis
Defans: Winck, Opoku, Yasin Özcan, Ben Ouannes
Orta Saha: Gökhan Gül, Sadiku, Fall, Hajradinovic, Brekalo
Forvet: Da Costa

Amrabat İlk Kez Forma Giydi

Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Sofyan Amrabat, sarı-lacivertli forma ile ilk kez sahaya çıktı. 81. dakikada Tadic’in yerine oyuna dahil olan Amrabat, Fenerbahçe kariyerine bu maçla başladı.

Becao ve En Nesyri 11'e Döndü

Fenerbahçe’nin iki yıldız ismi Becao ve En Nesyri, iki maçlık aranın ardından bu karşılaşmada ilk 11'de görev aldı. Daha önce Rizespor ve Alanyaspor maçlarında yedek kalan futbolcular, bu mücadelede başlangıç kadrosunda yer aldı.

Kasımpaşa Taraftarları Narin’i Unutmadı

Maç öncesinde Kasımpaşa taraftarları, Diyarbakır'da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin’i unutmadı. Taraftarlar uzun süre "Narin ölmedi, kalbimizde yaşıyor" şeklinde tezahürat yaptı.

Fenerbahçe bu galibiyetle yoluna kayıpsız devam ederken, Kasımpaşa ise 5 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler, bir sonraki haftada galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.