Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının, 2025 yılı sonuna kadar devre dışı bırakılması öngörülüyor. Yeni düzenlemenin amacı, enerji tüketiminin doğruluğunu ve güvenilirliğini artırmak.

Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi? Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi?

Bu süreçte, Bakanlık tarafından yetkilendirilen ilçe yönetimleri veya kullanıcıların seçtiği servisler tarafından sayaçlar denetlenecek. Bakanlık, bu denetimler için herhangi bir ücret talep etmeyecek.

DENETİM VE DAMGALAMA

Sayaç kullanıcıları, sayaçlarından sorumlu olacak. Sayaç muayeneleri, kullanıcı tarafından veya yetkilendirilmiş il yetkilileri tarafından talep edilebilecek. Yapılan muayenelerde uygunluk taşıyan sayaçlar damgalanacak. 2014-2019 yılları arasında piyasaya sürülen veya bu süre zarfında son muayenesi yapılan gaz sayaçları, ilgili kullanıcılara ve ilçe belediyelerine bildirilecek. Bildirimin ardından, sayaçlar Şubat ayının sonuna kadar sökülüp detaylı bir denetimden geçirilecek.

10 BİN LİRA PARA CEZASI VAR

Eski sayaçlarını değiştirmeyen veya eksik rapor sunan kullanıcılara idari işlemler başlatılacak ve para cezaları uygulanacak. Yönetmelik gereği, geçerli bildirimlerde bulunmayan kullanıcılara 10 bin liralık idari para cezasının uygulanacağı iddia edildi.

Yeni düzenleme, enerji tüketim sisteminin güvenilirliğini sağlamak ve sayaçların standartlara uygunluğunu temin etmek amacıyla yürürlüğe girdi. Bakanlık, denetim işlemlerinde ücret talep etmeden bu süreci yürütmeyi sürdürecek.