Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Tatlı krizlerinizde hızlı ve lezzetli çözümler arıyorsanız, bu kakaolu kek tarifi tam size göre! Sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz bu nefis kek, çayın yanında mükemmel bir eşlikçi olacak.

Çikolata severler için vazgeçilmez bir tarif: Kakaolu yumuşak kek! Hem yapımı kolay hem de herkesin damak tadına hitap eden bu pratik tarifle, evinizin mutfağında harikalar yaratabilirsiniz.

Evde tatlı yapmak çoğu zaman zahmetli gelebilir, ama bu pratik kakaolu kek tarifi ile işiniz hiç de zor değil! Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu nefis kek, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de misafirlerinizi lezzetli bir tatlıyla ağırlamanıza olanak tanır.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 küçük paket kakao
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

TARİF

İlk önce toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpın.
Yumurtaların oda sıcaklığına olmasına dikkat edin.
Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek eklerseniz hem kek harcınız pürüzsüz kıvamlı olur hem de kekiniz çok daha güzel kabarır.
180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğuyana kadar kalıpta bekletin.
Soğuduktan sonra kalıptan ters çevirip çıkarın. Sıcak keki ters çevirirseniz kekiniz parçalanabilir. Mutlaka kekin soğumasını beklemelisiniz.
Servisten önce isteğe göre üzerine çikolata sosu da dökebiliriz.